Čudak Šumek

U organizaciji DV Zvončić Našice, 7. svibnja 2019. godine, u našičkom Domu kulture je gostovalo kazalište iz Zagreba „Mala scena“. Djeci je prikazana predstava „Čudak Šumek“ kroz koju smo se podsjetili koliko je važno biti brižan prema svojoj obitelji, susjedima i prirodi koja nas okružuje. Djeca su se spontano uključivala u doživljaje likova na sceni, proživljavajući njihove situacije i sretan završetak ispričane priče.

Tekst i fotografije:

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

POSJETA MEDICINSKE SESTRE VRTIĆU

U odgojno-obrazovnoj skupini „Leptirić“ dana 22.03. 2019. godine u goste je došla Željka Gjurić, medicinska sestra iz Opće županijske bolnice Našice, ispred Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS). Ovaj susret je organiziran kako bi se djeca upoznala sa zanimanjem medicinske sestre, čime se ona bavi i na koji način.

Nakon što je opisala djeci svoje zanimanje i neke od samih postupaka i situacija u radu, gospođa Željka prezentirala je kratko predavanje o higijeni i opasnostima na koje djeca uvijek trebaju paziti.

Djeci je pokazala dio sredstava s kojima radi pri svakodnevnom obavljanju posla: medicinske kape, zavoje, gaze, rukavice, zaštitne maske. Demonstrirala je kako se pravilno služi pojedinom opremom. U interakciji s djecom podijelila je nekolicinu uzoraka, da ih djeca i sama probaju primijeniti na njoj. Pomagala im je i objašnjavala postupke rada. Na ovom susretu gostovala su djeca iz skupine „Pčelica“. Po završetku aktivnosti djeca su svoju gošću nagradila crtežima koje su izradila za ovu prigodu.

 

Tekst i fotografije: Željka Moguš, odgojiteljica

 

Jesenje radosti