Dobro je činiti dobro

Dobro je činiti dobro

U tjednu od 26.-30. studenog 2018. godine u DV Zvončić Našice-Grad Našice provedena je humanitarna aktivnost „Dobro je činiti dobro“ za Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Svoj doprinos u prikupljanju hrane, odjeće i igračaka dali su roditelji djece polaznika kao i radnici  vrtića. Ovom dugogodišnjom aktivnošću nastoji se pomoći obiteljima u potrebi.

Zahvaljujemo svima koji su se nesebično uključili, dijeleći ono najvrjednije-djelić svoga srca!

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

PU Stari fijaker u našičkom vrtiću

Članovi Plesne udruge „Stari fijaker“ iz Đakova gostovali su 8. studenog 2018. godine u DV Zvončić Našice-Grad Našice. Svojim raskošnim kostimima i glazbom, uz koju se nekada plesalo, uveli su djecu u čaroban svijet plesa. Gosti su izveli zanimljive koreografije, a svoj nastup su zaokružili izvođenjem valcera. Gostovanje je bilo doživljaj za mališane, ali i za odrasle.

 

                                                        Tekst i fotografije:

                                                        Snježana Kanđera

Predavanje o dijabetesu

Dana 7. studenog 2018. godine održano je predavanje o dijabetesu za radnike, roditelje i goste DV Zvončić Našice-Grad Našice. Edukativnu su temu prezentirale dr. Maja Vučinić i medicinska sestra Vesna Horvatović iz OŽB Našice. Govoreći o dijabetesu, posebna pažnja je posvećena mjerama prevencije, liječenju, načinu prehrane te zdravom načinu života kojim se ublažavaju njegovi simptomi. Poseban je naglasak stavljen na više kretanja i bavljenje sportskim aktivnostima kako kod djece predškolskog uzrasta tako i kod odraslih. Nakon predavanja svim je zainteresiranima izmjeren šećer u krvi. Ovim je događajem nastavljena kvalitetna suradnja između našičkog vrtića i bolnice. Zahvaljujemo se djelatnicima OŽB Našice kao i ravnatelju dr. Hrvoju Šimiću koji podržavaju inicijativu vrtića kako bi zajedničkim aktivnostima i suradnjom doprinijeli kvalitetnijem i zdravijem životu naše djece, ali i njihovih obitelji.

 

Tekst: Snježana Kanđera

Foto: Katarina Knežić

Dječji tjedan

Dječji tjedan

Dječji tjedan je i ove godine u našem vrtiću obilježen nizom sadržaja koji su se realizirali u svim odgojno-obrazovnim skupinama matičnog i područnih vrtića.

Djeca su se upoznala s dječjim pravima, ali i obvezama putem malog kina. Isti sadržaj je obrađen čitanjem slikovnice  u Gradskoj  knjižnici i čitaonici, koju je posjetila skupina djece. Sa svojim odgojiteljicama djeca su mijenjala sobe dnevnog boravka, međusobno su išla u goste. U suradnji s DND Našice crtalo se na pločniku u gradu. Mladi Crvenog križa  gostovali su u jednoj skupini. Nekoliko skupina je posjetilo našičku vojarnu, gdje se odvijala aktivnost otvorenih vrata. Zajednički su se pjevale pjesme u dvorani vrtića. Glumilo se, i plesalo. Svi polaznici vrtića, kako matičnog tako i područnih iz Podgorača i Donje Motičine, uživali su u predstavi „Kukci na livadi“, koju je izvelo gostujuće kazalište. Roditelji su boravili u skupinama. Nizao se dan za danom, u bogatstvu sadržaja o djeci i za djecu. Osmjeh na dječjem licu i radost u srcu zbog viđenog i doživljenog-neprocjenjivo!

 

Tekst: Snježana Kanđera

Foto: Marina Lazar,

Snježana Brezovec, Snježana Kanđera

U voćnjaku

Dana 18.9.2018. djeca iz skupine ‘Ježić’ sa svojim odgojiteljicama Snježanom Brezovec i Nadom Delić Crnković posjetila su eko voćnjak obitelji Abramović iz Vukojevaca.

U realizaciji ove posjete pomogao nam je i gospodin Krolo koji je autobusom dovezao djecu do jabukovca.

Djeca su imala mogućnost upoznati posao berača i svako dijete je kući otišlo s punom košarom jabuka. U pauzi su se djeca počastila eko sokom i pitom od jabuka.

Zahvaljujemo gospođama Abramović, Resler, Novaković, Stranput, kao i domaćinu Abramović u realizaciji ovog nesvakidašnjeg doživljaja i stvaranje novih iskustava za djecu.

Djeci vrtića OPG Abramović donirao je nekoliko vreća eko jabuka, a djeci skupine ‘Ježić’ ekološki sok od jabuka.

Tekst i fotografije: Nada Delić Crnković