U našem voćnjaku

Vrijeme je rezidbe voćaka.

Lijepo, sunčano vrijeme iskoristili smo i ove godine te se prihvatili posla u našem voćnjaku. Skupina Kuškice odgojiteljica Jadranka Lukavski i Ljiljana Fehir marljivo je uređivala oko stabala koja će roditi mirisnim plodovima.

Uz stručnu pomoć domaćice Jelene Fišer i domara Nikole Dendisa posao je uspješno dovršen. Djeca su sudjelovala u nošenju odrezanih grana do mjesta za odlaganje.  Aktivnosti se pridružila studentica Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dora Kurtek. Nakon marljivog rada na svježem zraku, djeca su slatko ručala. Mnogi tanjurići ostali su prazni!

Tekst i fotografije: Jadranka Lukavski

      Ljiljana Fehir

                                                                                                     Dora Kurtek

DJECA U VRTIĆU SE I UMJETNIČKI OBRAZUJU

Skupina „Jabuka“ iz Dječjeg vrtića Zvončić Našice-Grad Našice, sa svojim odgojiteljicama Jasnom Majer i Valentinom Stanković Dervić, posjetila je u Zavičajnom muzeju Našice likovnu izložbu autora prof. Marijana Slakića, pod nazivom Riba ribi grize rep.

                   U Malom likovnom salonu dvorca Pejačević dočekao ih je autor izložbe. Mogao je vidjeti nasmijana dječja lica, koja su se oduševila motivima riba smještenih u prostoru i na zidu. Već sutradan, autor izložbe, napravio je uzvratan posjet  skupini „Jabuka“ i susreo se s izložbom dječjih uradaka na temu „Ribe“. Ovog puta, Marijan Slakić, ugodno se iznenadio i pohvalio dječje umjetničke radove, bogate  maštom i kreativnošću. Radovi su nastali slaganjem, kombiniranjem i lijepljenjem različitog dopunskog i prirodnog materijala: kukuruzovine, grančica,  furnira, spužve u boji, štapića za uši, čačkalica… Izložbu dječjih radova vidjeli su i roditelji skupine.

Tekst: Jasna Majer

Fotografije: Valentina Stanković- Dervić