Upisi u pedagošku 2020. / 2021. godinu

DJEČJI VRTIĆ ZVONČIĆ

NAŠICE-GRADA NAŠICE

Poštovani roditelji!

Pred nama je planirani upis djece u novu 2020./21. pedagošku godinu.

S obzirom  na okolnosti, vezano za COVID-19, nužnost distanciranja i zaštite zdravlja svih sudionika upisnog postupka, od roditelja do radnika vrtića, ovaj upis će se realizirati na nešto drugačiji način.

Na našoj stranici www.vrtic-nasice.hr nalazi se Zahtjev za upis u 2020./21. godinu i Obrazac za podatke o djetetu. Potrebno ih je skinuti, ispuniti i sa svom ostalom potrebnom dokumentacijom, koja je navedena u Zahtjevu, poslati poštom kako bi se izbjegao rizik direktnog kontakta.

Područni vrtić u Jelisavcu

S obzirom da je u 2020./21. pedagoškoj godini planirano formiranje dvije odgojno-obrazovne skupine primarnog programa u dnevnom trajanju 4-6 i 7-10 sati u našem područnom vrtiću u Jelisavcu, Pozivamo roditelje iz Jelisavca i okolnih mjesta, čija djeca su do sada pohađala kraći program predškole, da se također jave na upis kako bismo vidjeli koliko je roditelja zainteresirano, odnosno koliko bi ih dovodilo svoju djece u Jelisavac. Upisivat će se djeca od navršene 3. godine do polaska u osnovnu školu.

Područni vrtići u Donjo Motičini i Podgoraču

Upisi će se obaviti također i u područnim vrtićima u Podgoraču i Donjoj Motičini.

U Podgoraču se upisuje jedna skupina primarnog programa i jedna skupina programa predškole, dok se u Donjoj Motičini upisuje jedna skupina primarnog programa.

Program predškole

Pozivamo sve roditelje čija djeca su predšklski obveznici, s područja Općine Našice, da prijave na upis svoju djecu, predškolske obveznike. Program se realizira u trajanju od 250 sati, po jednoj skupini.

Mjesta koja su obuhvaćena ovim programom: Velimirovac, Brezik, Markovac, Vukojevci, Makloševac, Ceremošnjak, Granice, Našice, Martin, Zoljan, Gradac, Londžica.

S obzirom na situaciju, postoji mogućnost izmjene plana upisa.

O svim novinama bit ćete obaviješteni na vrijeme, putem naše stranice.

Svima želimo dobro zdravlje!

Ostanimo snažni i odgovorni u izazovu kroz koji zajednički prolazimo!

Ravnateljica:

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

Odluka o upisu djece u vrtić za pedagošku 2020.-2021. godinu

NAŠICE:

Zahtjev za upis djece u vrtić za pedagošku 2020.-2021. godinu

Obrazac- Podaci o djetetovom zdravlju, razvoju, navikama i igri

PODGORAČ:

Zahtjev za upis djece u područni vrtić za pedagošku 2020.-2021. godinu

Obrazac- Podaci o djetetovom zdravlju, razvoju, navikama i igri

DONJA MOTIČINA:

Zahtjev za upis djece u područni vrtić za pedagošku 2020.-2021. godinu

Obrazac- Podaci o djetetovom zdravlju, razvoju, navikama i igri

Poštovani roditelji!

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te prema Priopćenju za javnost Grada Našica vezano za koronavirus, od 13.3.2020. godine, DV Zvončić Našice-Grad Našice neće raditi od ponedjeljka 16.3.2020. godine.

Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a u dogovoru s našim osnivačem vrtić će organizirati prihvat djece koju roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće.

Program predškole za područje općina Našice i Podgorač odgađa se do daljega.

Roditeljski sastanak za roditelje 4. grupe predškole  (Našice, Martin, Zoljan, Gradac, Londžica) koji se trebao održati 17.3.2020. u 10,30 sati također se odgađa do daljega.

O novom terminu roditelji će dobiti informacije na vrijeme, na stranicama vrtića.

Zahvaljujemo na razumijevanju i pozivamo sve na odgovorno ponašanje s ciljem zaštite zdravlja naših najmlađih, obitelji, kao i cijele zajednice.

Ravnateljica

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

Od bočice do voćkice

Poštovani roditelji!

Želimo Vas obavijestiti o akciji sakupljanja plastičnih boca vezano uz EKO projekt „Od bočice do voćkice“.

Sakupili smo ukupno 310,00 kuna. U srijedu, 26.2.2020. godine iskoristili smo sunčano prije podne te otišli u nabavku jaglaca na tržnicu te mini voćke jabuke koju smo kupili u „Drvenjari“. Djeca su se s nestrpljenjem vraćala u vrtić da bi što prije zasadila kupljeno. Aktivno su sudjelovali svi, od kopanja, sadnje, do zalijevanja. Uživaju u ovakvim aktivnostima i raduju se nastavku istih.

Zahvaljujemo svima koji sudjelujete u ovome projektu jer bez Vaše pomoći ne bi mogli organizirati ovakve aktivnosti ( roditeljima, djedovima i bakama, jednoj baki koja ima unuka u skupini „Kruška“, kolegicama iz skupine „Jabuka“, našim vrijednim spremačicama, tajništvu, ravnateljici, psihologinji te majstoru Nikoli koji sve naše sakupljene boce redovito odvozi u trgovinu i mijenja za novac ).

Ekološke aktivnosti DV Zvončić Našice-Grad Našice

Naši gosti: Željko Bortek, geolog Našicecementa  i Josip Gregac, koordinator  udruge Lijepa naša

Suradnja vrtića s članovima obitelji djece uvijek je u interesu najmlađih. Posjete, susreti, zajedničke aktivnosti i druženja donose nova iskustva, znanja, razvijaju kompetencije ne samo najmlađih nego i starijih. Svaki susret ili gostovanje u skupinama vrtića i za odrasle je poseban doživljaj. Promatrajući aktivnosti i ponašanja mališana, nerijetko izražavaju čuđenje i oduševljenje onim što djece znaju, za koja sve područja pokazuju interes.

Tako je bilo i  6. ožujka 2020.godine. Skupinu Bubamara odgojiteljica Jasne Resler i Draženke Marček posjetio je geolog Našicecementa Željko Bortek, ponosni djed jedne djevojčice iz ove skupine.

Cilj susreta i druženja je bio upoznati djecu s geološkim nalazima stijena i minerala te ostacima fosila, s područja Našica i Orahovice. Prezentirana je povijest i poveznice između Panonskog i Jadranskog mora. Uz suglasnost uprave Našicecementa dio iskopina poklonjen je vrtiću, na čemu zahvaljujemo, kao edukativno i materijalno dobro ovoga kraja koje će naći svoje prikladno mjesto u našoj predškolskoj ustanovi. Brojni nalazi svjedoče o davnom životu biljaka i životinja, zarobljenim u tlu i kamenim stijenama. Djeca su iskazala veliko zanimanje za iskopine, osobito za one u kojima su vidljive školjke, sačuvane milionima godina. Svaku su pomno pregledala, zapažala detalje i osobitosti. U kutiji iznenađenja za svakog mališana je pripremljena morska školjka koju su ponijeli svojim kućama. Osim zornog učenja, gospodin Bortek je i putem plakata prezentirao povijest zemlje te zanimljivosti iz geologije i biologije, znanosti koje su usko povezane.

S djecom skupine Bubamara, odgojiteljicama Jasnom i Draženkom te geologom Željkom Bortekom upoznao se i Josip Gregac, koordinator  udruge Lijepa naša, najveće ekološke udruge  u Republici Hrvatskoj. Gospodin Gregac je došao u naš vrtić kako bi se upoznao s aktivnostima koje smo do sada proveli, s obzirom da smo aplicirali za Zelenu zastavu uključivanjem u program rada za Eko škole, odnosno Eko vrtiće

Vrijedne aktivnosti radnika vrtića, susreti i suradnja s roditeljima, pojedincima, stručnjacima različitih profila i našom zajednicom u cjelini oplemenjuju i obogaćuju djetinjstvo naših najmlađih sugrađana. Uloženi trud, rad i dobra volja za dijeljenjem znanja i iskustava, no prije svega radost druženje još jednom se pokazalo kao dobitna kombinacija, na radost mališana i odraslih.

Tekst i fotografije: Snježana Kanđera

magistra predškolskog odgoja