U srijedu 16. listopada 2024. godine odgojna skupina Ježić posjetila je pekaru. Dočekao nas je pekar Toni te nas je uveo u prostor gdje se proizvodi kruh i krušni proizvodi. Imali smo priliku vidjeti veliku miješalicu u kojoj se mijesi tijesto. Naučili smo koji se sastojci stavljaju u tijesto za kruh, a koji u peciva. Vidjeli smo ogromne količine brašna u vrećama na hrpi višoj i od odgojiteljica. Iako smo mislili da je u cijeloj pekari jako vruće, prevarili smo se, iznenadio nas je nalet hladnoće kada je pekar otvorio vrata dviju velikih hladnjača u kojima drže pripremljene proizvode za pečenje te sastojke za svima omiljenu pizzu. Popratili smo i demonstraciju pripreme pizze te naučili da se peče na skoro 400°, dok kruh i krušni proizvodi na nešto manje od 300°. Vidjeli smo i pećnicu u koju odjednom stane 130 štruca kruha. Sve to naši pekari rade od 23:30 kako bismo mi ujutro uživali u toplim i svježe pečenim proizvodima. U međuvremenu smo ogladnili pa smo odabrali nekoliko proizvoda koje smo u vrtiću degustirali na radost svih nas. Hvala pekaru Toniju na
ovako lijepom i poučnom susretu.
Tekst i fotografije: Katarina Jurčević,
Monika Javorček Đukić i Ivana Jukić, odgojiteljice