U vrtićima diljem Hrvatske, pa tako i u našem vrtiću, ovaj tjedan je u tijeku obilježavanje        Dječjeg tjedna. Ovo je tradicionalna godišnja akcija s nizom zanimljivih aktivnosti organiziranih u suradnji s djecom i aktivnosti nas odraslih za djecu. Ovo je i tjedan kada više pažnje posvećujemo sadržajima vezanim uz prava djece cijelog svijeta, specifičnosti njihova života, prijateljstvo, suradnju, poštovanje.

Odgojiteljice su na razini svojih skupina i u suradnji s drugim skupinama pripremile obilje sportskih, likovnih, glazbenih, istraživačkih, govornih, scenskih, stvaralačkih i zanimljivih aktivnosti.

Predstava „Dva prijatelja“, za djecu cijelog vrtića u Našicama te područnih vrtića u Donjoj Motičini, Jelisavcu i Podgoraču, koju su pripremile i izvele odgojiteljice Jadranka Lukavski i Valentina Stanković Dervić bila je poseban doživljaj za sve mališane.

Kako je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća, tako su se i naši vrtićanci uključili u ovu aktivnost izradom plakata i likovnih uradaka vezanih uz zdravu hranu i zdrav život i u suradnji s Društvom Naša djeca Našice radovi će biti izloženi tijekom manifestacije DND  „Povrće i voće za svakoga tko hoće“.

Nastojimo da djeci u vrtiću svaki tjedan bude dječji. Ipak, ovaj, pored niza zanimljivih i nama uobičajenih aktivnosti ima posebnost jer na neki način osvještava djeci koliko su nam važna i skreće pozornost na onu djecu u svijetu koja ne mogu ostvariti svoja prava i koja žive u izuzetno teškim uvjetima.