lionsi-nasice-1

Danas su predstavnici Lions kluba Našice predali donaciju dječjem vrtiću „Zvončić“, prikupljenu na nedavno održanom Lions balu.

Donaciju u obliku vrlo vrijednog kućnog kina i prekrasne slike kao i brojnih slatkiša, preuzela je ravnateljica vrtića Snježana Kanđera, a donaciju su predali predsjednik Lionsa Našice Željko Crnković, član Hrvoje Šimić kao i guverner Mladen Kajganić.

Da podsjetimo prije nekoliko tjedana, točnije 11. prosinca prošle godine održan je humanitarni Lions bal za pomoć pri opremanju Dječjeg vrtića „Zvončić“ Našice i društva Naša djeca na kojem su prikupljena sredstva u iznosu od 7200 kuna.

Ravnateljica vrtića Snježana Kanđera se na donaciji veoma zahvalila te je među ostalim naglasila kako je veseli činjenica tako dobroj suradnji sa Lions klubom kao i ostalim klubovima i udrugama u gradu.

„Moram priznati da je za nas ovo bilo ugodno iznenađenje  i moram još jednom reći kako je i na samoj zabavi bilo prekrasno i jako mi se dopalo. Ovo je moj prvi dolazak na takvu zabavu, iako sudjelujem u svim akcijama koje Lionsi priređuju. Isto tako drago mi je da je planirani cilj ostvaren te kao organizatori možete biti stvarno zadovoljni. Ovo kućno kino će nam stvarno jako dobro doći i upravo imamo veliki broj snimljenih edukativnih sadržaja koje ćemo moći reproducirati putem ovog kina. Još jednom izražavam svoje osobno zadovoljstvo, ali i svih djelatnika vrtića.“

lionsi-nasice-2

Par riječi rekao je i predsjednik Lionsa Našice Željko Crnković.

„Nama je izuzetna čast što smo imali priliku da i vrtić uključimo u naše humanitarne akcije. Ovo je jedna tradicija iz godine u godinu kada Lions klub organizira krajem godine ovakvu ili sličnu akciju. U takvim prigodama pokušavamo prikupiti što više sredstava te ih uručiti potrebitim u Našicama. Prijašnjih godina to je uglavnom bila bolnica, ali sada u zadnje vrijeme smo se aktivirali i na drugim područjima poput vrtića ove godine, škole prošle i slično. Dio sredstava uručili smo vrtiću kroz ove poklone, a dio će ići kao što je i dogovoreno Društvu naša djeca Našice. Nadam se da će pokloni biti dobro iskorišteni, a naravno i da će vrtić kao i drugi pomoći i nama u slijedećim akcijama koje su pred nama.“ – rekao je Željko Crnković, predsjednik Lions kluba Našice.

Par riječi rekao je Hrvoje Šimić, član i donedavni predsjednik Lions kluba Našice.

„Pokušavamo iskoristiti naša druženja te da od toga imaju koristi pojedinci upotrebi, ali i institucije koje djeluju na području našeg grada, ali i šire. Meni je osobno drago te vjerujem da će ovo tehničko pomagalo za zabavu ili edukaciju zadovoljiti potrebe vrtića te da će služiti kako djelatnicima, ali tako isto i djeci kao korisnicima.

Za kraj prisutnima se obratio i Mladen Kajganić, drugi guverner Hrvatske Lionsa, a i glavna okosnica Lions kluba Našice.

„U Hrvatskoj je sada 60 klubova sa preko 1600 članova, dok mi ovdje u Slavoniji imamo 24 kluba, i moram reći da smo stvarno vrlo aktivni. U Našicama Lions klub ima 27 članova i svi su to ugledni i poznati ljudi koji rade po institucijama ili privatnim tvrtkama i u naših 22 godine postojanja ovo je možda već stota akcija koju smo uspješno izvršili. Nekada se radi o većim akcijama, a nekada su manjeg obujma, ali to i nije toliko bitno, koliko je važno imati dobru volju i namjeru. Mi služimo onima kojima je to najpotrebnije, a u ovoj akciji smo upravo to htjeli učiniti, dati osmijeh na lica djece koja pohađaju vrtić „Zvončić.“ – rekao je Mladen Kajganić koji je u nastavku najavio i sljedeću akciju koja će biti već 30. siječnja ove godine za vrijeme održavanja karnevala maškara.