DV Zvončić Našice-Grad Našice je bio sudionik međunarodne utrke Running Out of Time, Vrijeme nam ističe. Kako vrtić njeguje i razvija ekološki odgoj i ima Zelenu zastavu odazvali smo se na poziv udruge Lijepa naša čiji smo član. Predstavnica vrtića je bila odgojiteljica Valentina Vondrak kojoj su na cijelom putu bile potpora Jelena Fišer i ravnateljica Snježana Kanđera.

Utrka je započela u Glasgowu 30.rujna 2022., a završava 5.11.2022. u  Sharm el-Sheikhu u Egiptu. Trkači  i biciklisti 18 zemalja prelaze od starta do cilja ukupno 7767 km. Cilj utrke je osvijestiti spoznaje o klimatskim promjenama.

Mi smo se prijavili za dionicu u Slavonskom Brodu, gdje je upriličen lijep prijem u DV Hlapić. Dočekala nas je ravnateljica vrtića Zorana Butorac i dogradonačelnica Martina Martić Pauča. Djeca su, sa svojim odgojiteljicama, prigodnim programom pozdravila sudionike ove utrke. Pridružio nam se ultramaratonac Krešimir Šimić koji je predao štafetu našoj trkačici Valentini. Nakon predaje pretrčali su 6 km do granice susjedne Bosne i Hercegovine gdje su ju proslijedili trkačima koji su nastavili rutu pronoseći poruku za očuvanje okoliša.

Tekst i fotografije: Snježana Kanđera