Obilježavanje 70. godina postojanja i rada jedne predškolske institucije zaslužuje osobitu pažnju. Davna 1953. godina značajna je po inicijativi članica DND Našice koje su pokrenule ideju za osnivanjem dječjeg zabavišta. Generacije našičkih mališana svoje predškolske, ali i životne korake započele su baš u našem vrtiću koji se prvobitno zvao DV Grigor Vitez Našice.

Kako su prolazila desetljeća, mijenjali su se načini i oblici rada u cjelokupnom odgojno-obrazovnom procesu. Jedno je ostalo konstanta kroz sve vrijeme razvoja predškolskog odgoja i obrazovanja, a to je sigurno i zadovoljno dijete, pripremljeno za prve životne korake.

Suradnja s obiteljima je neizostavni segment našega rada i djelovanja jer su nam roditelji iznimno značajna i vrijedna podrška u odgojno-obrazovnom procesu.

Suradnja s osnivačem i širom društvenom zajednicom, institucijama, sa stručnjacima različitih profila, kao i udrugama, zaokružuju cjelokupni proces brige i skrbi za ono najvrijednije-za našu djecu.

Promičući vrijednosti odgojno-obrazovnog rada s djecom ranog i predškolskog uzrasta, djelatnici DV Zvončić Našice-Grad Našice promiču vrijednost pedagoške struke. Kako se vremena i paradigme mijenjaju, predškolski odgoj svakodnevno dokazuje svoju svrhovitost. Obraćamo se s poštovanjem i zahvalom svim djelatnicima koji su radili, ili trenutno rade, na promicanje predškolskog odgoja i obrazovanja u našem gradu, ali i šire, ostavljajući osobni i  profesionalni pečat.

Ravnateljica

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

Foto: Foto Puhanić Našice