djeca2

Na 14. Olimpijski festival dječjih vrtića koji je održan u Donjem Miholjcu 18.5.2015. godine pod motom „I ja ću biti olimpijac“ prijavilo se jedanaest vrtića Osječko-baranjske županije, među njima i naš. U sveukupnom poretku zauzeli smo treće mjesto.

Dječaci i djevojčice su se natjecali u pet disciplina: trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj te u malom nogometu. Za ovu prigodu vrijedno su ih trenirale odgojiteljice: Sandra Hećimović, Draženka Marček, Anica Špoljarić, Jadranka Lukavski, Ljiljana Fehir i Mirna Puhanić. Osim odgojiteljica u pratnji su bili Nikola Dendis i Snježana Kanđera, a kao navijačka potpora pridružili su se i pojedini roditelji. Htijenje  za postignućima, natjecateljski duh i uzbuđenje vladali su na terenu, a sve je preplavio ponos nakon postignutih rezultata naše djece.

Trčanje na 50 m: djevojčica A. J. osvaja  zlato.

Skok u dalj: djevojčica A. M. osvojila je broncu, a N. F. srebro.

Bacanje loptice u dalj: djevojčica N. P. je dobila broncu, a dječak J. P. zlato.

Za sveukupni plasman na ovoj sportskoj priredbi vrtić je dobio nagradu: lopte i priznanje za sudjelovanje. Svako dijete  će dobiti pisano priznanje, kapu i bijelu majicu na prigodnom druženju koje će biti upriličeno u dvorani vrtića.

Tekst: Snježana Kanđera, magistra predškolskog odgoja, ravnateljica

Fotografije: Jadranka Lukavski, odgojitelj savjetnik