Dana13. listopada obilježava se Dan smanjenja rizika od katastrofa. Mladi Hrvatskog Crvenog križa u cijeloj Hrvatskoj provode radionice iz priručnika “Odgoj za humanost od malih nogu” na inicijativu Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa pa tako i mladi Crvenog križa Našice. Voditelji projekta projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Laura Kanis, Davor Hlavati, Gabriela Lošić i Dorijan Lamot posjetili su Dječji vrtić “Zvončić” Našice u srijedu i četvrtak te održali edukativne radionice o potresu. Dvadeset iosam djece je kroz edukativne igre, razgovor i bojanje naučilo kako postupati u slučaju potresa. Radionicama u skupinama “Zvončić” i “Ježić” nazočili su i aktivno sudjelovali ravnateljica vrtića Snježana Kanđera, pedagoginja Marina Lazar te odgojiteljice.

Mladi Crvenog križa Našice zahvaljuju se Dječjem vrtiću “Zvončić” Našice na gostoprimstvu, suradnji i prijateljskoj atmosferi te željno očekuju nove aktivnosti i suradnje.

Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Tekst: Dorijan Lamot

Fotografije: Marina Lazar