Siguran-vrtic

U pedagoškoj 2020./21. godini DV Zvončić Našice-Grad Našice se uključio u projekt „Sigurne škole i vrtići“ koji se provodi prema preporukama Hrvatskog crvenog križa. Cilj ovoga projekta je podizanje svijesti kod djece predškolskog uzrasta, ali i ostalih dobnih skupina, njihovih obitelji te radnika u odgojno-obrazovnim institucija o značaju kvalitetne pripreme za izvanredne situacije. U tom smislu iznimno je bitno poznavanje pružanja prve pomoći, psihosocijalne potpore kao i provođenje konkretnih mjera kojima se podiže razina sigurnosti u predškolskim i školskim ustanovama.
Kontinuirano razvijajući ova znanja, vještine i kompetencije kod predškolskih polaznika veće su mogućnosti prikladnog i sigurnog djelovanja u izvanrednim situacijama s ciljem zaštite osobnog integriteta, kao i integriteta osoba koji se nalaze u neposrednoj ugrozi.
Odgojiteljice su u skupinama provodile aktivnosti radioničkog tipa s temama: potrebe djece, sigurno mjesto u vrtiću, pripreme za potres, pripreme za potres kada smo vani, demonstriranje sigurnog položaja u slučaju potresa, deset lica emocija, upoznavanje sa žurnim službama, kišom do poplave, prva pomoć-upomoć, podizanje pripravnosti za klimatske promjene. Svaka aktivnost je bodovana određenim brojem bodova od strane Hrvatskog crvenog križa.
Zahvaljujući zajedničkom trudu i radu djece i radnika, vrtić je dobio priznanje „Naš vrtić je siguran!“

Ravnateljica
Snježana Kanđera,
magistra predškolskog odgoja